pondělí 26. listopadu 2012

Ještě jednou aukce...

V 350 podzimní aukci německé firmy Heinrich Köhler Auktoionshaus byla nabídnuta za téměř neuvěřitelnou vyvolávací cenu 850000 € (!) velká specializovaná sbírka (položka 450) na téma Evropa (Cept, Rada Evropy, skandinávské vydání aj.) obsahující velké množství excelentního materiálu. Pokud jste si mysleli, že jste viděli z této oblasti filatelie snad vše, tak si prohlédněte 1195 (!) barevných fotografií materiálu z této sbírky zde, na webové stránce Heinrich Köhler Auktoionshaus. Už jen počet  fotografií poukazuje na impozantnost této sbírky!



(zdroj https://www.heinrich-koehler.de)

Celá sbírka obsahuje opravdu výjimečný materiál, jehož pouhé vyjmenování by vydalo na malou monografii. I proto je zpracována do třech příruček 1) 2) a 3) (pro stažení klikněte na číslo), kde je většina materiálu vyobrazena i s popisem a případně i s atesty.
Jak můžete i z obrázků výše vidět, obsahuje např. celé přepážkové archy europa 1956 všech zemí, nerozřezaná meziarší (i na FDC!), nezoubkované známky, tiskové zkoušky, autorské tisky i s podpisem autora a spoustu dalšího.
Nicméně zřejmě kvůli vysoké vyvolávací ceně tato položka nebyla prodána.

(zdroj https://www.heinrich-koehler.de)

Žádné komentáře: