pátek 11. září 2009

Mankolist Europa/Cept 1956 - 1973

Každý sběratel chce mít ve své sbírce "pořádek". Proto snad pro vás bude přínosem "MANKOLIST EUROPA/CEPT 1956 - 1973" (tedy starých, "klasických" emisí se shodným motivem), který jsem vytvořil v programu Excel.

Tento "prográmek" je volně stahovatelný a šiřitelný. Mankolist lze používat v elektronické podobě na vašem PC, nebo si ho můžete vytisknout (můžete odstranit obrázky či cokoli jiného, aby jste šetřili barvu ve vaší tiskárny).
V mnohém se podobá katalogu (také z něj vychází). Země jsou řazeny v jednotlivých letech abecedně a známky jsou číslovány podle katalogu Michel. Mankolist nerozlišuje pouze celou emisi v určitém roce od každého státu, ale i jednotlivé známky, FDC a aršíkové úpravy.

Doufám, že se stane dobrým pomocníkem, ať už jen ve zlepšení přehledu o vaší sbírce, nebo při jejím doplňování na burzách, internetových aukcích aj.
Pro jeho stažení klikněte zde.

Po kliknutí na odkaz se vám otevře stránka na serveru uloz.to, kde v odstavci "FREE download" vyplníte text z obrázku do rámečku a kliknete na "Stáhnout FREE" - viz obrázek.

Žádné komentáře: